PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 21 yıl süren diyet Öldürdü!

estreya
15-09-2008, 02:31 PM
21 yıl süren diyet ölümle noktalandı 15 09 2008 09:44
21 yıl diyet yaptı, et yemedi. Böbreği iflas etti. Zayıf düşen bünyesi, enfeksiyonla baş edemeyen başarılı iş kadını Leyla Akçağlılar, yaşama veda etti.
Esra Tüzün ve Didem Seymen'in haberi
Türkiye'nin önde gelen iş kadınlarından Leyla Akçağlılar, 21 yıl süren diyet ve yanlış beslenmenin kurbanı oldu. Yalnızca salata ve sebze ile beslenen, bunun sonucunda da böbrekleri iflas eden Akçağlılar, yakalandığı enfeksiyonu yenemeyerek önceki akşam yaşamını yitirdi. Tekfen Holding yönetim kurulu üyesi olan 51 yşındaki Leyla Akçağlılar, Fransa'da iktisat doktorası yaparken, yemek sektörüne olan merakı nedeniyle ünlü yemek okulu Cordon Blue'da eğitim gördü. Türkiye'de 'S Restoran'ı ve 'S Cafe'yi açan Akçağlılar, Butterfly çikolatalarının da kurucusuydu. Ancak kendi ifadesiyle, ürettiği çikolataların tadını dahi bilmiyordu...

GENÇLERİ UYARDI
Yanlış beslenme sonucu 4 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan, 8 ay önce de ABD'de nakil yapılan Leyla Akçağlılar, yurt dışı seyahatlerine taşınabilir diyaliz makinesi ile gidiyordu. Ameliyattan sonra özellikle gençlere örnek olmak için, hatalarıyla ilgili olarak da SABAH'ın Günaydın ekine içini dökmüş, "Gençlere vejetaryen beslenmeyi önermem, proteinden uzaklaşmak sağlığıma mal oldu" demişti. Leyla Akçağlılar çok zayıf olduğu için uzun süre böbrek nakli operasyonu olamadı. Türkiye'de uzun süren bir rehabilitasyondan sonra yeme düzenini tamamen değiştirerek böbrek nakline hazırlandı. Sekiz ay önce Los Angelas'ta böbrek nakli gerçekleşen Leyla Akçağlılar'ın hayatı ameliyattan sonra tamamen değişmişti. Et, balık, tavuk ve yumurtayı sofrasından eksik etmiyordu. Günde 2.5 litre su içmeye başlamıştı. Ancak bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar nedeniyle, klimalardan geçen ve "Lejyoner hastalığı" olarak bilinen enfeksiyona yakalandı. 27 Ağustos'tan beri hastanede tedavi gören başarılı iş kadını, önceki akşam yaşama veda etti.

CENAZESİ BUGÜN
Doktoru Prof. Dr. Rüstem Olga da, Leyla Akçağlılar'ın büyük savaş verdiğini belirterek şunları anlattı: "Diyet hataları nedeniyle böbreğini kaybetti. Kimsenin başına gelmesin diye herkesi uyardı. Naklinden sonra beslenmesine yönelik hatalara yer vermedi. Ancak böbrek yetmezliği nedeniyle bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar alıyordu. Şanssızlık eseri lejyoner hastalığına yakalandı." Tekfen'in kurucusu Necati Akçağlılar'ın kızı Leyla Akçağlılar'ın cenazesi bugün öğle namazından sonra Bebek Camisi'nden kaldırılacak.

'En fazla 44-45 kiloya çıkabildi'

* Doç. Dr. Serhat Azizlerli (Florence Nightingale Hastanesi Nefrologu): Böbrek nakli olmadan önce Türkiye'de yoğun tedavi görüp, 44-45 kiloya kadar yükselmişti. Geçtiğimiz ay Leyla Akçağlılar ağır bir sol lob enfeksiyonuna yakalandı. Lejyoner hastalığı teşhisi konuldu. 27 Ağustos'tan beri hastanemizde tedavi görüyordu. Bu hastalıkla da başa çıkması için büyük uğraş verildi. Ancak septik şokla cumartesi sabaha karşı hayatını kaybetti. Yakalandığı hastalık büyük bir şanssızlık.

'Vejetaryen beslenme bunamayı tetikliyor'

Sadece İngiltere'nin değil dünyanın en önde gelen üniversitelerinden Oxford Üniversitesi, vejetaryenleri uyarıyor... Bilim adamlarının 61 ile 87 yaş arası 107 kişi üzerinde yaptığı bir araştırmada, vejetaryen olan insanlarda erken bunama, sinir sisteminde bozukluklar ve kansızlık gibi ciddi hastalıklara çok daha sıklıkla rastlandığı ve bu durumun da B12 vitamini eksikliğinden kaynaklandığı belirlendi. Aynı zamanda beynin gelişimde çok etkin rol oynayan B12 vitamini vücutta üretilmediğinden, dışarıdan alınması gerekiyor. Ve en çok hayvansal gıdalarda bulunan B12 vitamini eksikliği görülenlerde erken yaşta bunama da daha çabuk ortaya çıkıyor. Üniversite uzmanları çarpıcı sonuçlara ulaştıkları araştırma kapsamında fiziksel testler ve beyin taramaları yaptı. Sonuç olarak da hayvansal gıdaları almayanlarda yani vejetaryenlerde beynin çok fazla zarar gördüğü tespit edildi. Uzmanlar, özellikle gelişim çağındaki gençlerin hayvansal gıdaları yeteri kadar tüketmesi konusunda uyarıda bulundu.

(Sabah)

estreya
15-09-2008, 02:34 PM
inanılır gibi değils10

bana bazen kızıyorsunuz az ve yetersiz bulduğum yemekleriniz için.

alın işte böyle bir sistemle yaşanabilir mi?s5:confused:s1

her şeyden az az yemeyi öğrenebilmemiz dilek ve temennilerimles5

estreya
15-09-2008, 02:41 PM
haberden çarğıcı bulduklarım...

vejetaryen olan insanlarda

erken bunama, sinir sisteminde bozukluklar ve kansızlık gibi ciddi hastalıklara çok daha sıklıkla rastlandığı ve bu durumun da B12 vitamini eksikliğinden kaynaklandığı belirlendi. Aynı zamanda beynin gelişimde çok etkin rol oynayan B12 vitamini vücutta üretilmediğinden, dışarıdan alınması gerekiyor. Ve en çok hayvansal gıdalarda bulunan B12 vitamini eksikliği görülenlerde erken yaşta bunama da daha çabuk ortaya çıkıyor. Üniversite uzmanları çarpıcı sonuçlara ulaştıkları araştırma kapsamında fiziksel testler ve beyin taramaları yaptı. Sonuç olarak da hayvansal gıdaları almayanlarda yani vejetaryenlerde beynin çok fazla zarar gördüğü tespit edildi. Uzmanlar, özellikle gelişim çağındaki gençlerin hayvansal gıdaları yeteri kadar tüketmesi konusunda uyarıda bulundu.

estreya
15-09-2008, 02:42 PM
her besin grubuna yer verelim. s5

asla ve asla

akdeniz tipi veya

yonca tipi beslenme sisteminden vazgeçmeyelim.:cool:

brokoli
15-09-2008, 02:45 PM
Sana okadar hak verıyodum kı sıtemlerınde..hanı muzaffer dıyetını yapanlara söledıklerınde..cokcok haklısın az yemek ii değil..herseyden yemek ama kararında yemek..

Sıskakız
15-09-2008, 02:48 PM
Sevdacım ne kadar doğru şeyler yazmışsın, evet diyet sağlıklı yaşam biçimimiz olmalı, listelerden oluşan bir şartname değil.

Sadece zararlı ve sağlıksız gıdaları çıkarırsak hayatımızdan ve de aşırı miktar yemez ve de spor yaparsak, bedenimiz otomatik olarak bizim için uygun olan kiloya iner düşüncesindeyim ben.

estreya
15-09-2008, 02:53 PM
Sana okadar hak verıyodum kı sıtemlerınde..hanı muzaffer dıyetını yapanlara söledıklerınde..cokcok haklısın az yemek ii değil..herseyden yemek ama kararında yemek..

broşum teşekkür ederim. ne demek istediğimi anladığın içinçiçek

endişe ediyorum.s5 hani diyeceksiniz ki sana ne oluyor.s10

inanın burada birine bir şey olsa. benim haberim bile olmaz. sorumluluk mu asla böyle bir sorumluluk taşımıyorum ben ve diğer arkadaşlarım.

işte göz göre göre de yanlış bir sisteme sessiz kalamıyorum.s14

aylar öncesinden muzaffer kuşhan da henüz ölüm haberi olmadan evvel burada yazdım, uyardım. yapmayın etmeyin bu yaşama öl diyetinden vazgeçin diye.
uyarımdan rahatsızlık duyanlar kaale almamakla birlikte tavır da aldılar. ben bunları hoş karşılıyorum kimse benim çocuğum değil eline vurup uslu ol diyemem.

bir hastalık gibi yaygınlaşıyor sonra...elden ele dolaşıyor bu listeler.

neyse dilerim sağlıklı yaşam öncelikli amacımız olur. sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. allah dermansız dert vermesin kimseyes5

estreya
15-09-2008, 02:56 PM
Sevdacım ne kadar doğru şeyler yazmışsın, evet diyet sağlıklı yaşam biçimimiz olmalı, listelerden oluşan bir şartname değil.

Sadece zararlı ve sağlıksız gıdaları çıkarırsak hayatımızdan ve de aşırı miktar yemez ve de spor yaparsak, düşüncesindeyim ben.
aynen öyle oluyor sibel...biz depolarımızı gereksiz yere çok doldurmaya kalkarsak yağ olarak depoluyoruz. o zararlı dediklerimizi de arada sırada şımarmak için yiyebiliriz. her şeyden az az kararında.

ne güzel anlatmışsın şu cümlenle bedenimiz otomatik olarak bizim için uygun olan kiloya iner

özellikle troid ,pko gibi rahatsızlığı olanların mutlaka hekime danışmaları buna göre beslenme uygulamaları gerekli diye eklemek isterim.

brokoli
15-09-2008, 02:57 PM
bence muzaffer dıyetını kaldır sıteden ama sen bılırsın tabi

estreya
15-09-2008, 02:59 PM
bence muzaffer dıyetını kaldır sıteden ama sen bılırsın tabi

buradan kaldırsam bile her yer bu listeyle kaynıyor.

konu içinde uyarılar var ama okunsa bile ciddiye alınmıyors5
ben ille de m.k diye bir başlığım var onu sileceğims5

estreya
15-09-2008, 03:01 PM
yoksa kapısına kilit mi vursams13

Sıskakız
15-09-2008, 03:05 PM
aynen öyle oluyor sibel...biz depolarımızı gereksiz yere çok doldurmaya kalkarsak yağ olarak depoluyoruz. o zararlı dediklerimizi de arada sırada şımarmak için yiyebiliriz. her şeyden az az kararında.

ne güzel anlatmışsın şu cümlenle bedenimiz otomatik olarak bizim için uygun olan kiloya iner

özellikle troid ,pko gibi rahatsızlığı olanların mutlaka hekime danışmaları buna göre beslenme uygulamaları gerekli diye eklemek isterim.

mehmet öz yada selahattin dönmezin kitabında vardı,ilk çağlardan buraya insanların kilo değişiminin nedenleri, aslında bizim vücudumuzun yaradılıştaki gerçeği sağlıklı kalmamız için özel olarak tasarlanmış, ama biz yediklerimizle kendimiz değiştiriyoruz, rafine ürünler de bunu körüklüyor, içerlerine konan lezzet arttırıcılar da tuzu biberi.

yani biz dışardan bir etkide bulunmazsak o bizi yine sağlıklı kilomuza döndürmeye programlanmışmış. s13

oksijen
15-09-2008, 03:09 PM
estreyacım çok sağol bizi bu konuda doğruları ve yanlışları önümüze getiriyosun hata yapmamızı engellliyosun sanki bir anda almışız gibi bir anda gitmesini istiyoruz kiloların ama emin adımalrla uzun ve kalıcı sürede gitmesi gerekli hakikaten bir insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse kimseye yapmazmış delerya bu söz tam bu konu için ürktüm valla ne yalan söyliyeyeim bend ebayramam kadar 10 kg diyenlerdnedim ama ama hakkaten geri basıyorum artık :)

estreya
15-09-2008, 03:10 PM
bayılıyorum bu iki doktora.çiçek

bir de

"ayy şekerim ekmeği tamamen çıkardım hayatımdan"

deniyor.

ne istiyorsun ekmekten çıkarıyorsun hayatındanoklava

bence insanların en büyük eksiği besin gruplarını tanımamaları.

bilmemek değil öğrenmemek....

diyorum...

estreya
15-09-2008, 03:14 PM
estreyacım çok sağol bizi bu konuda doğruları ve yanlışları önümüze getiriyosun hata yapmamızı engellliyosun sanki bir anda almışız gibi bir anda gitmesini istiyoruz kiloların ama emin adımalrla uzun ve kalıcı sürede gitmesi gerekli hakikaten bir insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse kimseye yapmazmış delerya bu söz tam bu konu için ürktüm valla ne yalan söyliyeyeim bend ebayramam kadar 10 kg diyenlerdnedim ama ama hakkaten geri basıyorum artık :)

oksi canım zaten üç beş kilo sosyetik kilo fazlası olanlar için değil endişem. 30-40-50 v.s. fazlalığı olanlar bu sitede özellikle merceğim altında. yoksa üyeler arasında bir ayırımım sözkonusu değil. neden 90 üstü her zaman benim için çok önemli diyorum? bu yüzden. yanlış beslenme sisteminden dolayı başlarına gelebilecek riskler diğerlerine oranla daha fazla.

ayrıca sabah okudum senin şu bayrama kadar 10 kg. lafını.s5 ama yazmak istemedim. çünkü dilim damağım kurudu yazmaktan... böyle yazıyorum yok deniyor ben vericem buna mecburums5 podyuma yetişmiyoruz değil mi?

vazgeç hızlı kilo kaybından.s1

oksijen
15-09-2008, 03:18 PM
oksi canım zaten üç beş kilo sosyetik kilo fazlası olanlar için değil endişem. 30-40-50 v.s. fazlalığı olanlar bu sitede özellikle merceğim altında. yoksa üyeler arasında bir ayırımım sözkonusu değil. neden 90 üstü her zaman benim için çok önemli diyorum? bu yüzden. yanlış beslenme sisteminden dolayı başlarına gelebilecek riskler diğerlerine oranla daha fazla.

ayrıca sabah okudum senin şu bayrama kadar 10 kg. lafını.s5 ama yazmak istemedim. çünkü dilim damağım kurudu yazmaktan... böyle yazıyorum yok deniyor ben vericem buna mecburums5 podyuma yetişmiyoruz değil mi?

vazgeç hızlı kilo kaybından.s1

tamam kuşum vazgeçiyorum zaten sözlümde doktor ve bana çok kzıyor bu konuda spora ağırlık ver diyor sürekli ve çok çabuk kilo alıp veren bir yapıya sahibim o sayede bozdukya metebolizmayı zaten amacım şu bayramı atlatmak sonra geniş bir zaman dilimine yaymaktı taki bu yazdığın yazıyı okuyana kadr estereyacım ama spora ağırlık verecem söz bende teşekkür ederim öpücük

Sakis
15-09-2008, 03:46 PM
bende hep derim herseyden yemeli insa ama abartmadan, ben diyet yapmiyorum saglikli besleniyorum diye, ekmek gerektiginden fazla tüketmem ama tamami ile hayatimdan cikmis degil, tatli da aynen canim cok isteyince yerim 2ay rejimdeyim yemem" demem, cola tarzi icecekleri hayatimizdan cikartabiliriz ama ;)

Yazik olmus :( saglik hicbirseyin önüne gecmemeli ....

tombik
15-09-2008, 04:33 PM
haberden çarğıcı bulduklarım...

vejetaryen olan insanlarda

erken bunama, sinir sisteminde bozukluklar ve kansızlık gibi ciddi hastalıklara çok daha sıklıkla rastlandığı ve bu durumun da B12 vitamini eksikliğinden kaynaklandığı belirlendi. Aynı zamanda beynin gelişimde çok etkin rol oynayan B12 vitamini vücutta üretilmediğinden, dışarıdan alınması gerekiyor. Ve en çok hayvansal gıdalarda bulunan B12 vitamini eksikliği görülenlerde erken yaşta bunama da daha çabuk ortaya çıkıyor. Üniversite uzmanları çarpıcı sonuçlara ulaştıkları araştırma kapsamında fiziksel testler ve beyin taramaları yaptı. Sonuç olarak da hayvansal gıdaları almayanlarda yani vejetaryenlerde beynin çok fazla zarar gördüğü tespit edildi. Uzmanlar, özellikle gelişim çağındaki gençlerin hayvansal gıdaları yeteri kadar tüketmesi konusunda uyarıda bulundu.

offffffff ben erken yasta bunamak istemiyorum:confused:
acaba ondan mi bende ögrenme sorunu var????

ne eti cok yerim nede süt, yogurt gibi seyleri hic aklima bile gelmez, a´rtik hic olmazsa tavuk eti yemeliyim mecburum buna galiba...ama hayatimda asla kirmizi eti agzima sürmem cok tiksiniyorum.allahin gücüne gitmesinde cocuklugumdan belli yemem..

bilgiler icin saol sevda

estreya
15-09-2008, 05:10 PM
et yiyemiyorsan et yerine geçebilecek (ki ben hiç bir besinin diğerinin yerine geçebileceğine tam olarak inanmıyorum, kısmen olabilir) mesela tahılları hayatına bolca ekle. kuru fasülye mesela .

internetten araştır istersen tombik et yerine geçen besinleri. ihmal etmemelisin. tav uk başka kırmızı et başka. demir açısından kırmızı etin verdiğini hiçbir besinden alamıyormuşuz mesela.

can_istabul
15-09-2008, 05:38 PM
sağlıklı beslenmeyı abartmıs ..Allah rahmet eylesin..

tombik
15-09-2008, 05:45 PM
et yiyemiyorsan et yerine geçebilecek (ki ben hiç bir besinin diğerinin yerine geçebileceğine tam olarak inanmıyorum, kısmen olabilir) mesela tahılları hayatına bolca ekle. kuru fasülye mesela .

internetten araştır istersen tombik et yerine geçen besinleri. ihmal etmemelisin. tav uk başka kırmızı et başka. demir açısından kırmızı etin verdiğini hiçbir besinden alamıyormuşuz mesela.

evet sanirim cok dogru söylüyorsun yoksa vitamin mineral eksiligi falan olur ve daha kötü sonuclar alabilirim...

RFta
21-09-2008, 01:59 AM
ne olursa olsun ben bu adamın diyeti ile zayıfladım.ramazandan sonrada yapacagım.

Doris
29-09-2008, 07:26 PM
Çok şükür ben herşeyi dengeli ölçüde tüketiyorum sevdacım. .